בעולם בו דמויות כמו בר-מוח, בר-כח, ישנוני, רגזני, וקונדסון מככבים, דרדסית מצטיירת כנקודת אור בודדה על רקע הדמויות הגבריות הרבות. לכל דרדס יש תכונה בה הוא מתהדר, המלווה אותו לכל אורך הסדרה והסרטים. דרדסית – היא בת. מספיק, לא צריך להגזים.
"הבת" בקבוצה אינה רק דרדסית. היא מסמלת עקרון רחב יותר, עקרון שמשקף את הנוכחות הויזואלית והאיכותית המצומצמת של דמויות נשיות באמצעי המדיה. "עקרון הדרדסית" חושף את התפקיד המינורי, לעיתים, שמוקצה לנשים בסיפורים שמוצגים לילדים ולמבוגרים, אף על פי שהן מהוות חצי מאוכלוסיית העולם.
דיסני, אימפריה שהחלה את דרכה בסרטים כמו "היפהפיה הנרדמת" ו"שלגיה", עברה התפתחות משמעותית ומציגה היום דמויות נשיות כמו אדומה אש ואנקאנטו, שמציגות מודלים חזקים ועצמאיים, הרחוקים מהצורך בנסיך שיושיע. השינוי הזה משקף הבנה עמוקה יותר של רבדים תרבותיים וחברתיים נוכחיים, שבהם נשים אינן רק תוספת או נוכחות ויזואלית בין גברים.
במילים אחרות, דיסני הבינו שהנסיכות של פעם כבר לא.
אז מה הופך את דיסני לדיסני? מלבד וולט, האיש והאגדה, שתיאר את הרעיון להקים את דיסנילנד כך: "אני רוצה שזה לא יראה כמו שום דבר אחר בעולם, ואני רוצה שתקיף את זה רכבת"
דיסני מוכרת בזכות ערכי המותג המיוחדים לה: סיפור מרתק (Storytelling), הגינות (Decency), וחדשנות (Innovation). הם יצרו עולם שבו דמויות כמו מיקי מאוס ואריאל הן יותר מסתם דמויות. מאחורי כל דמות עומדים סיפורים עשירים עם ערכים ולקחים.
בעידן הגלוקליזציה, דיסני משתדלת להתאים את עצמה לתרבויות ולקהלים שונים, כשהיא מתחשבת בהעדפות המקומיות ומציעה גרסאות מותאמות של סרטיה ודמויותיה. נסיכות דיסני, לדוגמה, עברו התפתחות משמעותית מנסיכות פסיביות שצריכות הצלה לנשים חזקות, מורכבות ועצמאיות שמספרות את סיפורן שלהן.
נגה מספרת איך דיסני היווה השראה עבורה, כיצד המותג עודד אותה לחיות חיים מתוך חלומות ולהעז להגשימם. וולט דיסני, היצירות שיצר ואלו שנעשות היום בהשראתו, מזמנים השראה ועידוד לצאת מאזור הנוחות, להתמודד עם אתגרים, ולהאמין שהכל אפשרי – עם מאמץ, עשייה ועבודה קשה.